"Берое" изтърва 150 000 евро

"Берое" изтърва 150 000 евро | StandartNews.com

Мапуку разтрогнал с клуба, пристана на египтяни

"Берое" изпусна 150 000 евро за скандалния Жуниор Мапуку. Толкова са давали от "Уади Дагла" за нападателя. Сега той е част от египетския тим, но без пари. Жуниор се похвали с трансфера в мрежата. "Парите са една от силите на тази земя, благодаря на Бог за този нов договор, за това ново предизвикателство", обяви футболистът, който изчезна от Стара Загора след срещата с "Ботев" на 22 август. Той се обяви за болен, а след това нападна Петър Хубчев, който не го искал в отбора си. "Берое" запази мълчание и контрира с излиянията на Мапуку в интервюта. В тях той твърди колко обичал треньора си, защото му спасил кариерата.

Първоначално се заговори, че Мапуку води преговори с "Брьондби" и още един датски тим, но се оказа, че това е било прах в очите. Клубът, който го е искал най-много, е "Уади Дагла". Египтяните дори са изпратили оферта, но не са получили отговор. За това Мапуку е решил да действа. Той е разтрогнал договора си с "Берое" едностранно, благодарение на клауза, която му позволява това. Ръководството на "Берое" запази мълчание по скандала, но се говори, че търси начин, по който да си търси правата.

Мапуку подписа с новия си отбор като свободен агент, обяви адвокат Руди Василев, който се появи заедно с футболиста в Египет. "Бях привикан и от двете страни, за да оформим документите. Тимът искаше да види дали всичко е наред. Мапуку пък дали са изпълнили поставените от него условия. Не знам за какво ще претендират от "Берое". Ако могат - да го направят. Уважавам много този клуб. Работили сме добре с него винаги, но трябва да бъдат по-внимателни при изготвянето на договорите с играчите", заяви за "Стандарт" Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай