"Берое" излиза за победа срещу босненския "Радник"

Помощник-треньорът на Берое Ивайло Йорданов

"Берое" излиза за победа срещу босненския "Радник" | StandartNews.com

Старозагорският тим е фаворит на хартия, казаха пък гостите от Биелина

Естествено е , че искаме и ще търсим победата, а печелившата тактика е момчетата да се раздадат докрай и след края на мача да се приберат с гордо вдигнати глави. Това заяви пом.-треньорът на "Берое" Ивайло Йорданов 24 часа преди първия мач на отбора за Лига „Европа" срещу босненския "Радник" от град Бийелина. Старозагорци са домакини, а срещата започва от 20,30 ч в четвъртък на стадиона под Аязмото. От името на треньорския щаб помощникът на селекционера Александър Димитров се застрахова, че не са имали време за пълноценна подготовка.

"На практика ние градим изцяло нов отбор, а сме на 17-и ден от подготовката", каза Йорданов и помоли феновете за търпение. Освен това на двама от новите таланти – младежкият национал Росен Кирилов и японецът Като, още не са пристигнали жълтите карти и те не са картотекирани за мача.. Защитникът Атанас Зехиров пък все още лекувал контузия от края на миналия шампионат.

"Знаем, че "Берое" са силен отбор, очаква ни труден мач, но се надяваме на добър резултат, особено, ако играем като на финала да Купата на страната, който спечелихме", заяви старши треньорът на "Радник" Славко Петрович. Той е гледал два мача на старозагорци, включително и победата над сръбския гранд "Партизан" за 100-годишния юбилей. Но онзи "Берое" очевидно няма нищо общо с новия тим.

"Няма да се предадем, ще дадем всичко от себе си за добро представяне, "Берое" е фаворит само на хартия", добави националът в тима на гостите Самир Мимишевич.

"Имате качествени футболисти и по-дълга резервна скамейка и макар на хартия все пак сте фаворит", изчетка домакините селекционерът Петрович. Според него домакинството на Радник във втория мач е някакво предимство, могат да се коригират някои неща от първия мач, но при по-класен тим няма никакво значение. Стана ясно, че гостите ще бъдат подкрепяни на стадиона под Аязмото само от 20-ина души навиячи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай