Бербо: Просто е, силни сме (ОБЗОР)

Бербо: Просто е, силни сме (ОБЗОР) | StandartNews.com

Българинът натри сол в английската раната, хвали го УЕФА

Поредна незабравима вечер в Шампионската лига изживя Димитър Бербатов. Българинът вкара с класа втория гол за "Монако" при историческото 3:1 над "Арсенал" в Лондон от осминафиналите на Шампионската лига. Нашето момче получи перфектен пас в 53-ата минута от Марсиал и хладнокръвно преодоля Оспина. "Просто е, силни сме", обясни Бербо великата нощ. "Никой не очакваше такова нещо. Но ние винаги сме вярвали. Вкарахме нашите възможности. Прекрасен резултат, но нищо не е свършило, тепърва ще мислим за следващия мач", уточни Бербатов. "Искаме да спечелим повече от тях, борихме се по целия терен, важно е да успееш да отбележиш, а ние го сторихме на три пъти", каза още българинът. "Не вярвам, че "Арсенал" е способен да подцени някой съперник, но ако са го направили, лошо за тях. Не мисля, че сме се класирали, остава още един мач, но ние отиваме уверени", завърши Бербо.

Сайтът на УЕФА също го засипа с похвали. "Монако" бе модел за дисциплина и контрол. Уверен, подреден, действайки с прости пасове. Ударът на Бербатов бе решителен. 34-годишният бивш нападател на "Тотнъм" се завърна в дома на своя стар противник, за да натрие още сол в раната им", пише в материала, публикуван в официалния сайт на УЕФА.
Медиите на Острова също отдадоха заслуженото на българина. "Бербатов наостри ножа и съсече "Арсенал", написа "Дейли Мейл". "Геният Бербатов напомни за себе си", добави "Телеграф". Английската версия на "Евроспорт" пък добави: "Бербатов докара кошмари на Оспина".

Феновете на "Монако" също благодариха на българина. Част от тях вдигнала плакат с надпис: "Бербатов, моля те, дай ми фланелката си". В социалните мрежи също стана страшно. Фенове и фенки му се обясняваха в любов, предлагаха му брак, дори и да му слугуват безплатно.

Треньорът: Димитър помогна и в защита

В екстаз изпадна иначе спокойният треньор на "Монако" Леонардо Жардим след успеха в Лондон. При третия гол той направи спринт в стил "Жозе Моуриньо срещу "Барса". "Във футбола е много важно да знаеш как да атакуваш, но също така и да знаеш как да се защитаваш. По отношение на работата в отбрана Бербатов имаше огромен принос. Като цяло мисля, че в този компонент имаме доста балансиран състав. Все още обаче нищо не сме спечелили, просто взехме преднина и нищо не е решено", каза Жардим.

Роден е за рая на милионерите
Дейвид Хитнър, в. "Гардиън"

Има ли нещо, което човек да не харесва в Димитър Бербатов? Странстващият централен нападател определено е роден, за да играе в рая за милионерите плейбой. И изобщо не е изненадващо, че той обожава живота си в Монако. Имаше нещо успокояващо при завръщането му в Англия в сряда вечер. 34-годишният играч украси сблъсъка между "Арсенал" и "Монако" с великолепното си докосване и някои екстравагантни момента. При първия си допир с топката бившият играч на "Тотнъм" бе осмян от публиката. Имаше малко злоба към него. Да го освиркваш обаче беше грешно. Голмайсторът на "Монако" имаше едно положение и просто бе невъзможно да пропусне. За пореден път той доказа, че някои английски клубове сбъркаха с продажбата му.

Изравни Камата по голове в Европа

Попадението на Митко Бербатов във вратата на "Арсенал" не само помогна на "Монако", но и е историческо в кариерата му. Благоевградчанинът изравни легендата Христо Стоичков в класацията на българите с най-много попадения в европейските клубни турнири. Двамата имат по 34 точни удара. Все още Камата води в подреждането за най-много голове в Шампионска лига. Стоичков има 18, а Бербо - вече 15.

Халф на "Атлетико" с хематом на бъбрека

Изключително неприятна контузия получи халфът на "Атлетико" М Саул Нигес при загубата 0:1 от "Байер" като гост в първи осминафинал от Шампионска лига. Той получи удар в ребрата през първото полувреме, опита се да продължи, но бе сменен. Лекарите установиха, че той има хематом на бъбрека и веднага бе откаран в болница в Леверкузен. Имаше слухове, че той дори е загубил съзнание. В момента Нигес е в стабилно състояние. Преди "дюшекчиите" да си тръгнат от Германия, шефът на клуба Енрике Серезо го посети в болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай