Бербатов: Нека направим нещо специално

Бербатов: Нека направим нещо специално | StandartNews.com

Димитър Бербатов даде първото си интервю за клубната телевизия на новия си отбор ПАОК. Той заяви, че целта му е да постигне нещо специално с този отбор, но индивидуалното му представяне не е на преден план. Благоевградчанинът се надява чрез опита си да помогне на солунския тим да отпразнува 90-годишнината си с трофей.

"Надявам се да окажа добро влияние на отбора, да помогна на младите момчета, на треньора и на клуба с моите голове, асистенции и стила ми на игра. Ще бъде фантастично, ако спечелим някакви трофеи с тима за 90-ата годишнина на клуба. Нека направим нещо специално. Искам да помогна на тима колкото се може повече. Ако трябва да съм честен – не мисля за моето представяне, а за това на целия отбор. Затова няма значение дали ще вкарам, асистирам или ще помогна просто с присъствието си в мачовете, на тренировките или извън терена. Ако мога да помогна със съвет или с пример, ще бъде хубаво. Обичта ми към футбола ме кара да продължа. Единственото, което съм правил през живота си е било да играя футбол. Желанието да играеш още и още се засилва, когато започнеш да остаряваш. Затова се опитвам да играя колкото се може повече, тъй като когато съм на терена се наслаждавам и се опитвам да правя щастливи и хората по трибуните", заяви Бербатов.

Бербатов внесе яснота около начина, по който е бил убеден от президента на ПАОК Иван Савидис да избере солунския отбор.

"Понякога човек се нуждае от думи, които да го убедят, че мястото е специално. Освен това треньорът (Игор Тудор) е млад. Играл съм срещу него и го познавам добре. За това кога ще дебютирам трябва да питате треньора. Това решение ще може да вземе само той. Аз ще тренирам с отбора и ще очаквам с нетърпение първия си мач. Знам, че атмосферата ще бъде специална и невероятна", каза Бербатов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай