Бербатов и ПАОК с хикс срещу "Борусия" на врящия "Тумба"

Бербатов и ПАОК с хикс срещу "Борусия" на врящия "Тумба" | StandartNews.com

Димитър Бербатов започна като титуляр за ПАОК срещу "Борусия" Дортмунд в мача, който завърши 1:1. Българският нападател бе заменен в края на двубоя от Лига Европа, който се игра в Солун в препълнения "Тумба".

Бербо показа добро ниво, въпреки че нямаше чиста възможност да се разпише във вратата на немците. Все пак Митко показа няколко маркови изпълнения, а през второто полувреме пробва прехвърлящ удар, който обаче мина над вратата. В 89-ата минута българинът бе заменен от Пелкас.

Въпреки че Томас Тухел избра млад и експериментален състав за снощния двубой, немците бяха по-активният и класен тим на терена. Подкрепата от трибуните обаче даде нужната увереност на ПАОК и гръцкият тим успя да се пребори за точката в Група C.

Именно домакините излезоха напред в резултата в 34-та минута, когато Александрос Циолис намери отлично Роберт Мак, който излезе сам срещу Роман Вайденфелер и с мощен удар под напречната греда изпрати топката във вратата на "Борусия".

Гостите изравниха в 73-ата минута след грешка на стража на ПАОК. Гонсало Кастро центрира в наказателното поле на ПАОК, където Робин Олсен не реагира добре и топката влетя директно във вратата му.

В другия мач от групата "Краснодар" спечели с 2:1 срещу "Габала". В класирането води "Борусия" Д с 4 точки, "Краснодар" е 2-и с 3 точки, следван от ПАОК с 2 точки и "Габала" с 1 точка.

В мач от Група L пък Валери Божинов се появи в средата на първото полувреме при гостуването срещу "Аугсбург" и се наложи да напусне игра в средата на второто. Сърбите си тръгнаха с победата след 3:1.

Божинов замени контузилия се Абубакар Омару в 22-ата минута, а малко по-късно гостите откриха резултата. Андрия Живкович вкара в 31-ата минута. "Гробарите" удвоиха преднината си в 54-ата минута, когато Дон-Уон Джи си вкара автогол. Домакините се върнаха в мача чрез попадение на Бобадия в 57-ата минута. А Живкович оформи крайното 3:1 в полза на "Партизан" в 62-ата минута.

Божинов напусна играта в 66-ата минута по тактически причини. Александър Субич си изкара втори жълт и съответно червен картон в 64-ата минута, а това наложи българският нападател след това да бъде заменен.

В другия мач от потока АЗ Алкмаар победи с 2:1 "Атлетик" Билбао.

Резултати от мачовете от втория кръг в груповата фаза на турнира Лига Европа:

Група А
Селтик – Фенербахче 2:2
Молде – Аякс 1:1

Група В
Ливърпул – Сион 1:1
Рубин (Казан) – Бордо 0:0 (Благой Георгиев остана резерва за Рубин).

Група С
Краснодар – Кабала 2:1
ПАОК – Борусия (Дортмунд) 1:1

Група D
Брюж – Мидтиланд 1:3
Легия (Варшава) – Наполи 0:2

Група Е
Динамо (Минск) – Рапид (Виена) 0:1
Виляреал – Виктория (Пилзен) 1:0

Група F
Брага – Грьониген 1:0
Марсилия - Либерец 0:1

Група G
Лацио – Сент Етиен 3:2
Розенборг – Днипро 0:1

Група H
Бешикташ – Спортинг 1:1
Локомотив (Москва) – Шкендербеу 2:0. (Венцислав Христов остана на резервната скамейка за Шкендербеу.)

Група I
Базел – Лех (Познан) 2:0 – Иван Иванов не бе в групата на Базел
Беленензеш – Фиорентина 0:4

Група J
Монако – Тотнъм 1:1
Карабах – Андерлехт 1:0

Група K
Шалке – Астерас (Триполис) 4:0
Спарта (Прага) – АПОЕЛ 2:0

Група L
АЗ Алкмаар – Атлетик (Билбао) 2:1
Аугсбург – Партизан 1:3

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай