Бербатов - принцът, който не стана Кантона

Бербатов - принцът, който не стана Кантона | StandartNews.com

Проблемът с Димитър Бербатов е, че винаги искаш още малко от него. Така започва материалът на "Дейли Мейл", посветен на българина преди мача "Арсенал" - "Монако" в ШЛ тази вечер.

"Просто си представете колко добър щеше да бъде Бербатов, ако се стараеше повече или се втурваше на спринт. Тези, които го познават най-отблизо и са му помогнали в развитието - като Мартин Йол, обаче са напълно доволни от темперамента му. За тях Бербатов просто е различен от останалите", продължава "Дейли Мейл".

Може би холандецът разбира енигмата по-добре от останалите или вижда холандски следи в играта на Димитър. Бербатов се е опитвал от малък до подражава на Марко Ван Бастен. А в контрола на топката без особени усилия, във визията за играта, в използването на пространството аналогията с Денис Бергкамп е явна.

Ако футболът е изцяло за забавление, то Бербатов е истинският принц. Но той никога не стана Кантона, въпреки че Фъргюсън плати 30 милиона паунда именно с такава цел. Същото внушително присъствие, физически данни и технически умения, но без способността да решава важните моменти в наистина великите мачове.

Бербатов има въображението да бъде матине идол със своята елегантност, така че Монте Карпло е неговото място. Често играе, като че ли е завързал наметало върху раменете си и не иска да го оцапа в калта. За нападател, който е прехвърлил 30-те години и отказва да се върне в България,, "Монако" е точният избор. Неслучайно и клубът използва лика му върху постерите, с които призовава да се купуват билети за неделното дерби с ПСЖ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай