"Барса" унижи "Рома"

"Барса" унижи "Рома" | StandartNews.com

"Барселона" буквално унижи италианския "Рома" и го победи с категоричното 6:1 на Камп Ноу. Носителят на титлата в Шампионска лига вече се бяха класирали за следващия етап на турнира, но даде сериозна заявка, че може да защити трофея си от миналия сезон. Футболната поезия, демонстрирана от футболистите на Луис Енрике, бе наслада за окото. Луис Суарез откри резултата в 15-ата мунита, Меси вкара в 18-ата, пак Суарез в 44-ата, Пике в 56-ата, отново Меси в 60-ата и Адриано в 77-ата отбелязаха попаденията за "каталунците", като по този начин, тимът затвърди първото си място в групата и продължава на 1/8-финал.

За гостите пък се разписа Един Джеко в последната секунда на двубоя. Рома обаче се нуждаеше от победа днес, за да продължи напред, но сега ще трябва да търси успех в последния си мач срещу БАТЕ.

Така Барса завоюва четвърта победа от пет мача и с 13 точки безапелационно спечели първото място в групата. Рома е на втора позиция с 5 точки, колкото има и Байер Леверкузен. БАТЕ Борисов е четвърти с 4.

Така всичко ще се реши в битката за второто място в последния кръг на 9 декември. Тогава Рома е домакин на БАТЕ Борисов, а Байер Леверкузен приема Барселона.

"Барселона" - "Рома" 6:1

1:0 Суарес (15)

2:0 Меси (18)
3:0 Суарес (44)
4:0 Пике (56)
5:0 Меси (60)
6:0 Адриано (77)
6:1 Джеко (90)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай