"Барса" отписва ШЛ заради титлата

"Барса" отписва ШЛ заради титлата | StandartNews.com

Треньорът на "Барселона" Луис Енрике е готов да отпише Шампионската лига, стига тимът му да стане шампион на Испания. Спецът заяви, че за да се счита сезонът за успешен, каталунците трябва да са номер 1 в Испания.

"Турнирът е нещо невероятно и е изключително атрактивна възможност. Въпреки това не той определя дали сме се представили добре през годината. Първенството е основният показател за това. Естествено, бихме искали да спечелим Шампионската лига", призна Лучо на вчерашната си пресконференция. Спецът разкри още, че е изключително доволен от възможността да се изправи срещу Пеп Гуардиола и "Ман Сити" в групите на Шампионската лига. Енрике коментира и трансфера на вратаря Клаудио Браво, който премина от барса при "гражданите".

"Той бе невероятен за нас през изминалите два сезона. Уникален човек, който ни помогна страшно много, когато имахме нужда от стабилност на вратата. Поведението му винаги е било за пример", заяви треньорът, който намекна, че клубът подготвя нови трансфери до края на прозореца. "Отворени сме за всичко. Наблюдавам и втория ни състав. Важното е кой как се представя. Ако някой ни впечатли, може да попадне в първия тим", добави Енрике. Шампионите гостуват тази вечер на "Атлетик" Б от 21,15 ч в мач от втория кръг на Ла Лига. "За нас гостуването срещу тях винаги е било сред най-тежките мачове. Дано да направим голямо шоу", завърши Лучо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай