България на Петев измъчи Италия за равен

България на Петев измъчи Италия за равен  | StandartNews.com

България и Италия завършиха 2:2 под дъжда на националния стадион „Васил Левски" в евроквалификация от група H. Двубоят бе официален дебют за селекционера Ивайло Петев.

„Лъвовете" реагираха отлично на ранен гол на италианците и само за двайсетина минути игра обърнаха резултата, но през втората част се прибраха в отбрана и в крайна сметка, след здрава борба, допуснаха да бъдат изравнени.

Петев заложи на Илиян Мицански в атака, ход, който по-късно в мача му се отплати. Светослав Дяков пък е новият капитан на „трикольорите". На врата бе предпочетен Николай Михайлов. Заради вирус пък Джанлуиджи Буфон пропусна срещата.

Двубоят започна лошо за българите. Още в първата минута гостите можеше да поведат, а в крайна сметка го направиха в 4-ата минута. Симоне Дзадза центрира в наказателното поле, последва разбъркване и неумела намеса на Николай Михайлов, топката се удари в Йордан Минев и влезе в българската врата.

Селекцията на Петев обаче реагира на предизвикателството и изравни още в 12-ата минута. Станислав Манолев намери добре Ивелин Попов, който пое отлично и след това със силен удар извън наказателното поле вкара за 1:1. Пет минути по-късно нашите стигнаха до пълен обрат. Георги Миланов качи топката на главата на Мицански и той покачи на 2:1 за България. До края на полувремето играта продължи да се развива на бързи обороти, а в 36-ата минута Попето удари напречната греда на италианците от пряк свободен удар.

През второто полувреме италианците бяха по-активният тим на терена, но така и не успяваха да стигнат до гола. В 74-ата минута пък Валери Божинов замени голмайстора Мицански. Натискът на гостите даде резултат в 84-ата минута, когато влезлият по-рано като резерва Едер оформи с хубав диагонален удар крайното 2:2.

В другите мачове днес от потока ни Азербайджан победи с 2:0 Малта. Хърватия пък разгроми Норвегия с 5:1.

В класирането Хърватия води с 13 точки, Италия остана на 2-о място с 11, Норвегия е 3-а с 9 точки, а България заема 4-а позиция с 5 точки. Азербайджан има 3 точки, а Малта е на последна с 1 точка.

В следващия кръг на 12 юни България гостува на Малта, Хърватия приема Италия, а Норвегия е домакин на Азербайджан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай