"Атлетико" и "Марсилия" на финала в Лига Европа

"Атлетико"  и "Марсилия"  на финала в Лига Европа | StandartNews.com

"Атлетико" (Мадрид) и "Олимпик" (Марсилия) ще определят новия победител в Лига Европа. В реванша на полуфиналите с гол на Диего Коста в продължението на първото полувреме "дюшекчиите" спечелиха в Мадрид с 1:0 и с общ резултат 2:1 се класираха за деветия си европейски финал. "Атлетико" вече е печелил втория по сила европейски турнир през 2010 и 2012 г.   "Олимпик" (Марсилия) отстрани драматично "Ред бул" (Залцбург) с общ резултат 3:2 след продължения. Битката за трофея в Лига Европа е на 16 май в Лион.

Благодарение на бързите си контраатаки и неуверена игра в защита на английския тим "Атлетико" създаде доста добри възможности за гол и можеше да спечели с по-убедителен резултат.

В края домакините спокойно контролираха мача и "Арсенал" дори не успя да наложи финален натиск в опит да стигне до продължения. Така 216-ият и оказал се последен европейски двубой на Венгер начело на "артилетистите" завърши със загуба.

Мачът в Залцбург беше далеч по-драматичен, благодарение и на съдийските грешки. С гол на Роландо в 116-ата минута, дошъл след грешно  отсъждане за корнер, "Олимпик" (Марсилия) отстрани "Ред бул" и се класира за финала в Лига Европа.

Френският тим загуби реванша в Австрия с 1:2, но с общ резултат 3:2 се класира за петия си европейски финал и първи от 2004 г. в опит да спечели втория си европейски трофей след Шампионската лига през 1993 г. След първо полувреме, в което защитата на "Марсилия" действаше стабилно и уверено отблъскваше натиска на "Залцбург", домакините откриха резултата в 53-ата минута. Амаду Хайдара премина на скорост покрай няколко играчи на гостите и с външен фалц насочи топката в близкия долен ъгъл.

В 65-ата минута австрийците стигнаха до второ попадение и изравниха общия резултат. Буна Сар изпрати топката в собствената си врата след опит за удар на Ксавер Шлагер.

 

В 87-ата минута се стигна до спорна ситуация, при която гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Дуйе Чалета-Цар, но главният съдия Сергей Карасев остави играта да продължи.

"Залцбург" стоеше по-добре в първото продължение и в 99-ата минута се добра до възможност за трети гол. Чалета Цар стреля с глава след центриране от корнер, но вратарят Йоан Пеле направи страхотно спасяване с една ръка.

Двубоят се насочваше към дузпи, когато в 116-ата минута грешно съдийско решение доведе до корнер за "Марсилия". Димитри Пайе центрира, а влезлият като резерва Роландо от въздуха насочи топката в долния десен ъгъл на Александър Валке.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай