Артур Белята има 111 жребци

Артур Белята има 111 жребци | StandartNews.com

Новата звезда на "Байерн" Артуро Видал пристига в Мюнхен със страхотна визитка и още по-интересен начин на живот. Срещу 35 млн. евро баварците се сдобиха със скандалния футболист.

От детето израснало в Чили, Видал се превърна във футболна звезда, бизнесмен, милионер, луда глава и истински ценител на семейните ценности.

Артуро е живял в бедна фамилия. Още като много малък родителите му се разделят. Сега Видал има татуировка с лика на неговата майка Жаклин. "Това е в знак на благодарност", казва чилиецът за нея. Баща му Ерасмо пък е бил алкохолик и наркоман. Халфът обаче му е простил миналото. Дори му осигурява работа в школата, която основа преди години в Чили - "АВидал".

Бившият му съотборник в "Байер" Симон Ролфес, обяснява случки, на които е бил свидетел в съблекалнята на "аспирините". "Заварвал съм го да подремва в шкафчето си преди тренировка, защото предната нощ е пътувал до Чили. Там е винаги, прави нещо за родителите си. Естествено от летището директно идва на стадиона, за да може след лек сън да се включи в подготовката", каза Симон. Освен добрите дела към семейството си, Видал реши да стори нещо и за себе си. През декември 2014 г. той се ожени за красивата Мария Тереза. Двамата спретнаха грандиозно пиршество, като поканиха 500 гости. Дори президентът на Чили Мишел Бачелет бе на сватбата. Бащата на Мария пък има ранчо, което мотивира Видал да стане горд собственик на 111 коне. Освен жребците, школата за младоци и редица частни бизнеси, Видал сега иска да влиза и в модата.
Освен добра душа, Видал има и лоша страна. През 2009 г. прокуратурата в Кьолн го разследвала за шофиране без книжка. Той задигнал и потрошил колата на съседа си.

Преди квалификациите за Световното през 2011 г. Артуро се появил пиян до козирката в щаба на Чили. В следващите години от живота си Видал продължил да проявява идиотския си характер. През 2014 г., като играч на "Ювентус" той участвал в масово меле в дискотека. Клубът дори го удари с рекордна в историята си глоба - 100 000 евро. Тази година халфът се отчете с още една тъпа постъпка. По време на финалите за Копа Америка Видал предизвика жестока катастрофа в центъра на Сантяго де Чили. Той размаза своето "Ферари", а след проверка за алкохол завъртя дрегера на 1,3 промила.
В живота на Артуро Видал винаги нещо се случва. За добро или за лошо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай