"Арсенал" остана в играта, "Челси" се вдигна срещу "Макаби"

"Арсенал" остана в играта, "Челси" се вдигна срещу "Макаби" | StandartNews.com

Отборът на "Арсенал" успя да запише категорична победа над "Динамо" (Загреб) с 3:0 в мач от груповата фаза на Шампионска лига и остана в битката за продължаване напред в турнира. Последния сблъсък в група F през декември срещу "Олимпиакос" ше реши всичко, тъй като "топчиите" имат актив от 6 точки, а гърците са с 9 след като загубиха тежко от лидера "Байерн".

Немците са начело във временното класиране с 12 точки, след 4:0 срещу Олимпиакос във вторник вечер.

На дъното във временното класиране остава Динамо Загреб с 3 точки в актива си, които спечели при успеха си над Арсенал по-рано в надпреварата. Английският тим гостува на Олимпиакос на 9-и декември.

Така Арсенал записа втора победа в груповата фаза и натрупа 6 точки в група F.

Шампионската лига засега се оказва спасителният бряг за негативните емоции от Премиършип за играчите на Челси. Те стигнаха до успех с 4:0 над Макаби Тел Авив и направиха голяма крачка към следващата фаза в турнира.

Но момчетата на Жозе Моуриньо не могат да бързат да се радват, защото всичко в групата се завърза след победата на Динамо Киев над Порто и в последния кръг ще им трябва поне хикс при домакинството на португалците, за да продължат напред. Такъв развой на "Стамфорд Бридж" би изхвърлил украинците.

Мачът в Израел завърши с убедителна победа за лондончани, но развоят можеше да е съвсем различен. А нищо не предвещаваше трудности за Челси. Гостите водеха играта и поведоха резултата след 20 минути игра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай