Армията на Клоп разстреля "Вила"

Армията на Клоп разстреля "Вила" | StandartNews.com

"Ливърпул" буквално разпиля своя противник "Астън Вила" и успя да го победи с 6:0 като гост. Възпитаниците на Юрген Клоп изиграха един от най-добрите си мачове през този сезон и заслужено стигнаха до убедителната победа. За "мърсисайдци" в стартовите единадесет се завърнаха Даниел Стъридж и Фелипе Коутиньо, което моментално оказа позитивно влияние върху отбора. Именно тези двамата комбинираха за първия гол на "мърсисайдци", като Коутиньо сложи топката на главата на Стъридж, който от малкото наказателно поле не остави никакви шансове на вратаря. 

Второто попадение за "червените" дойде с малко късмет. Джеймс Милнър центрира от фаул, но нито един от играчите не успя да играе с топката и тя влезе като у дома си в празната врата на Вила. Емре Джан, Дивок Ориги, Натаниел Клайн и Коло Туре вкараха останалите голове за "Ливърпул", с които записаха най-убедителната си победа в първенството през този сезон.

След тази победа футболистите на Юрген Клоп са на 8-ата позиция в класирането, като са само на 3 точки от петия "Манчестър Юнайтед", но и на 9 точки от "Манчестър Сити", който се изправя само след няколко минитуки в битка за третото място срещу "Тотнъм". 

"Астън Вила" пък по всичко изглежда, че ще изпадне от Висшата лига, като се намира на последното място с актив от 16 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай