30 хиляди разплакаха Швайни в бенефиса му

30 хиляди разплакаха Швайни в бенефиса му | StandartNews.com

Големият Бастиан Швайнщайгер каза "сбогом" на националния тим на Германия със сълзи. Халфът изигра последния си мач с фланелката на Бундестима при победата с 2:0 в приятелския двубой срещу Финландия. Юношата на "Байерн" се разплака по време на церемонията, която бе организирана в негова чест преди първия съдийски сигнал. "Уау! Не очаквах, че ще стане така. За мен означава страшно много, че сте тук. За мен бе огромна чест да играя за Германия и за феновете. Ще се видим отново някъде и в някой друг момент. Желая всичко най-добро на националния тим", заяви Швайни.

Братът му Тобиас, който бе на трибуните с родителите им Алфред и Моника, също не сдържа сълзите си в емоционалния момент. В 61-ата минута на мача със скандинавците фен нахлу на терена и си направи селфи за спомен с оттеглящата се легенда. Малко над 30 000 фенове дойдоха на стадиона, за да изпратят Бастиан. Халфът дебютира за Бундестима в средата на 2004 г. в приятелския двубой с Унгария. В тези 12 години той записа 121 мача на сметката си с националанта фланелка. В същото време селекционерът Йоахим Льов избра Мануел Нойер за нов капитан.

Проучване на "Билд" показва, че привържениците най-много искат Жером Боатенг. 37% от читателите дават вота си за защитника. Втори е именно Нойер с 34%, а тройката допълва Томас Мюлер с 15%.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай