Звездно участие в Изкачването на Витоша

Звездно участие в Изкачването на Витоша | StandartNews.com

Балканският шампион Николай Михайлов – с първо състезание след Giro d'Italia

Второто издание на Изкачването на Витоша ще има звездно участие. На колоездачната надпревара на 6 юни ще участва първият български колоездач на Giro d'Italia Николай Михайлов.

В момента Михайлов продължава отличното си участие на Джирото (21во място в 14ти етап и 33то място в 16ти етап), а след края на състезанието ще се завърне в България и ще демонстрира класата си на родна земя. Новината за участието на Михайлов мотивира голяма част от колоездачите да се включат в надпреварата на 6 юни.

В Изкачването на Витоша Николай Михайлов ще се състезава в категория мъже професионалисти.

Записванията за Изкачването на Витоша продължават.

Изкачването на Витоша тази година ще се проведе за втори път след близо 10-годишна пауза.

Форматът на състезанието предвижда изцяло изкачване на маршрута от резиденция Бояна до х. Звездица по шосе. Разстоянието на състезателното трасе е 20 км и както миналата година, то ще бъде освободено от движение на МПС. Общата денивилация е 1069 м.

Шосейната надпревара има за цел да съдейства за въвличане в активни спортни занимания по колоездене на все по-широк кръг от хора от всички възрасти. То е предвидено както за професионални колоездачи и отбори, така и за любители, които могат да се включат с планинските си велосипеди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай