Звезди на бокса на ринга в "Универсиада"

Звезди на бокса на ринга в "Универсиада" | StandartNews.com

Контузия спъна Спас Генов за старта на шоуто в петък

Истинско шампионско съзвездие ще се качи на ринга в зала "Универсиада" в петък, когато стартира първият по рода си професионален боксов сезон на Международната федерация (АИБА). Страната ни спечели домакинството в категория до 81 кг и ще организира четири галавечери в София. Победителят ще стане известен на 30 януари догодина в последното шоу и автоматично получава квота за олимпиадата в Рио.

У нас пристигат олимпийският вицешампион от Лондон Адилбек Ниазимбетов (Каз), както и европейските шампиони Никита Иванов (Рус) и Джоузеф Лорд (Ирл). За съжаление в първия кръг на надпреварата няма да се боксира Спас Генов, който е прищипал нерв по време на тренировка с Кубрат Пулев. Българинът ще се включи в следващите вечери на 21 ноември в зала "Христо Ботев", 12 декември в "Универсиада" и отново там на финала.

"Това, което феновете ще видят, наистина си заслужава. Очаква ни зрелище", сподели президентът на федерацията ни по бокс Красимир Инински. Цените на билетите са по 10 лв., а за столовете около ринга, където насладата е истински голяма, по 50 лв. Няма да липсват и ВИП маси. Кантарът е утре в столичен мол и шоуто по нищо няма да отстъпва на същинското състезание. В АИБА Про Боксинг сериите ще участва Борис Георгиев, който ще се бие в Новосибирск на 27 октомври, където боксират 64-килограмовите. Заради операция Тервел Пулев (91) пропуска началото на сезона в революционния проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай