Златните момичета се класираха за финала в Рио

Златните момичета се класираха за финала в Рио | StandartNews.com

Българският ансамбъл по художествена гимнастика затвърди световната си класа, като се класира за финала на олимпиадата в Рио. Грациите изиграха силно съчетанието си на ленти, където завършиха с четвърта оценка от 17,566 т. То бе наблюдавано от президента Росен Плевнелиев, който бе в залата. 

На обръчи и бухалки българките допуснаха два изпускания на бухалките, но въпреки това получиха 16,616 и с 34,182 отиват на финала като седми. За битката за медалите в неделя се класират 8 от общо 14 ансамбъла които участват. С най-висока оценка от всички завършиха испанките - 35,749 т. Ансамбълът на Русия водеше след лентите, но във второто съчетание изпуснаха обръч и завършиха втори с 35,516 т. Важното обаче е, че резултатите от квалификацията не се броят за финала, а там всичко започва от начало.

"Важното за нас бе да влезем във финала. Всеки може да допусне грешка, но се надяваме утре на финала да бъдем спокойни и да се представим много по-добре. Целта ни е достойно представяне, за да зарадваме българския народ, коментира за пратеника на "Стандарт" Михаела Маевска. Според нея всеки може да допусне грешка и това е причината за изпускането на бухалките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай