Златните момичета блестят в календара на Fibank

Златните момичета блестят в календара на Fibank | StandartNews.com

София. Fibank (Първа инвестиционна банка) и Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) вече са готови със своя първи съвместен проект: уникален 13 листов стенен календар, който е отпечатан в ограничен тираж.

На бял фон се открояват световните ни шампионки от Измир 2014 г. – Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова. Фотосите на националния отбор – ансамбъл се редуват с кадри на грациите от националния ни отбор – жени индивидуално.

Календарът вече може да бъде закупен на цена от 5 лв., като сумата от продажбата на календара ще бъде удвоена от Fibank.
Събраните средства ще бъдат използвани за спортната подготовка на ансамбъл – девойки (вицеолимпийски шампион от Младежките олимпийски игри – Нанджинг 2014 г.), за да могат младите ни надежди да продължат да преследват нови медали за България в предстоящите европейски, световни и олимпийски надпревари.

Това не е първата благотворителна инициатива на спортна тематика, организирана от банката. През 2012 г. Fibank (Първа инвестиционна банка) създаде календар, съставен от фотоси на емблематични имена в българският спорт (Йордан Йовчев, Станка Златева, Мария Гроздева и други).

Тогава самите спортисти се отказаха от хонорарите си за участието във фотосесията, а събраната сума бе дарена на Българския параолимпийски комитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай