Жените засенчиха мъжете в Лас Вегас

Жените засенчиха мъжете в Лас Вегас | StandartNews.com

Изхвърлиха палачите на Борислав Новачков

България вече може да се похвали с медали от световното първенство по борба в Лас Вегас. Те обаче не са притежание на мъжките ни представители. Евелина Николова (кат. 55 кг) спечели бронзов медал по невероятен начин. Тайбе Юсеин пък стана втората притежателка на такова отличие в категория до 63 килограма.

В битката за медала Николова губеше с 0:7 от Куйню Панг до 4,38 мин, но след това с майсторска хватка тушира китайката и хвърли в екстаз над 5000 в "Орлианс Арена". В три от четирите си срещи националката не остави шансове на своите съпернички и успяваше да ги приключи едва до 6-ата минута. На четвъртфинала тя бе туширана от представителката на домакините - Хелън Марулис.

Другата ни медалистка, Тайбе Юсеин успя да премаже своята съперничка Анастасия Григориева с 13:2 още преди хронометърът да е стигнал до две минути. "Много съм доволна, че взех квота за олимпийските игри, но медалът можеше да е с по-хубав цвят. Надявам се това да се случи на олимпиадата", сподели 24-годишната Юсеин.

Междувременно съдийската бригада, ощетила зловещо националът в категория до 65 килограма в свободния стил Борислав Новачков, бе отстранена до края на форума от Международната федерация. Грешниците свиреха на 1/4-финала срещу руснака Сослан Рамонав и взеха меко казано скандални решения, с което лишиха родния борец от медал и квота за Рио.

Президентът на БФБ Валентин Йорданов беше бесен от идиотското съдийство и подаде лично в ръцете на президента на обединена световна борба (United World Wrestling) Ненад Лалович жалба срещу престъпните рефери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай