Жекова мисли за отказване

Жекова мисли за отказване | StandartNews.com

Александра Жекова сериозно обмисля да спре със сноуборда. Това разкри самата тя пред TV7. "Има вероятност да не продължа", обяви петата от олимпиадата в Сочи.

"Трудно е да кажа какво ще правя. Има някои неща, които е изключително важно да се променят, за да подобрим работата си, така че да можем да сме сред най-добрите. Ако тези неща не се променят, просто няма как да постигнем успехи", обяви Жекова. Според Сани двамата с баща й Виктор, който е и неин личен треньор, изпитват трудности да поддържат екипа с който работят, както и да финансират подготовката. Затова Жекова се надява на по-голяма държавна подкрепа, за да може не само да продължи, но и да поддържа високо си ниво.

"Ние получаваме финансиране от държавата и засега всичко върви по план. То обаче е недостатъчно, за да можем да си позволим екипа, от който наистина имаме нужда, за да бъдем конкурентоспособни", каза тя. Самата Жекова призна, че често й се налага да влага лични средства, за да не страда нейната подготовка. "За последните девет години, в които сме сред елита на сноуборда, са се сменили шест спортни министъра със своите шест различни управленчески екипа. Всеки има различна стратегия и идеи за менажиране на спорта изобщо. Съответно ние имаме различно финансиране и наистина е трудно", каза още Александра Жекова, която в момента се готви за световното в Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай