Затягат реда за финансиране на домакинства на международни състезания

Затягат реда за финансиране  на домакинства на международни състезания | StandartNews.com

Затягат реда за финансиране на домакинства на международни състезания, каквито федерациите ни се надпреварват да взимат всяка година. Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова утвърди нова програма, с която се цели оптимизирането на условията и по-голяма ефективност. Така само олимпийските федерации ще имат право да искат държавна подкрепа за световни и европейски купи и световни лиги, както и за турнири за спечелване на олимпийски квоти.

Централите ще трябва също да упоменат с какви собствени средства ще се включат в бюджета на надпреварата, да представят обща финансова план-сметка на разходите, както и документи за средствата, които ще получат за домакинството от международните централи, общините и спонсорите си.

За да получат финансиране, спортните организации не трябва да имат никакви задължения към държавата. Федерации, които са били домакини в предходните 2 г., ще получават до 50% от необходимите им средства за такси към световните федерации. Срокът за подаване на проекти за домакинства за състезания през 2015 г. е 30 декември 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай