Започва реконструкцията на зала "Фестивална"

Започва реконструкцията на зала "Фестивална" | StandartNews.com

Изпълнителният директор на "Академика 2011" ЕАД Борис Тодоров подписа договора за реконструкция на зала "Фестивална" с избрания изпълнител "Фестивална реновейшън" ДЗЗД. Договорът с предмет "Ремонтно-възстановителни дейности и подмяна на спортни съоръжения в зала "Фестивална" е на стойност 4 246 930, 85 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 270 дни, информират от пресцентъра на спорното министерство.

Реконструкцията включва доставка и монтаж на писта и съоръжения за лека атлетика в основната зала на спортното съоръжение, както и основен ремонт на трибуните. В рамките на договора ще бъдат ремонтирани и всички останали помещения в зала "Фестивална", както и външната фасада.

"Академика 2011" ЕАД, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта, обяви обществената поръчка за избор на изпълнител на модернизацията на зала "Фестивална" на 30 ноември 2015 г. В процедурата участваха две дружества - "Фестивална реновейшън" ДЗЗД, в което влизат "Спортни настилки" ЕООД и "Калистратов груп" ООД и "Макс Темпо" ДЗЗД с участници "Макс Ковъринг" и "Темпо 94" ООД. На 22 януари 2016 г. по обявения критерий за оценка "икономически най-изгодна оферта" на първо място беше класирано "Фестивална реновейшън" ДЗЗД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай