Започва финалния кръг на "Mtel атлетика за младежи"

Започва финалния кръг на "Mtel атлетика за младежи" | StandartNews.com

Финалният кръг на веригата състезания от набиращата все по- голяма популярност програма "Mtel атлетика за младежи" ще се проведе днес на реновирания стадион „Крепост" в Хисаря.

Точките в този кръг се удвояват, което го прави и най-важното състезание за спечелване на крайното класиране във веригата. Регламентът предвижда, че се сумират точките от петте най-добри класирания от деветте кръга на веригата.
Какво е положението преди решителното състезание?
При момичетата Мила Димитрова (Тракия 96 Пловдив) е без загуба от шестте си старта и има най-добри четири резултата с 234-225-225-221 (905 точки). Никол Николаева (Етър Академик – Велико Търново) има четири състезания с резултати 219-206-194-180 (799 точки) и теоретично може да атакува първото място, ако Мила Димитрова не участва в последния кръг.
Изабел Крамарска (Рилски атлет Самоков) е участвала в седем състезания със сбор 792 точки от четири топ резултата – 199-198-197-197 може да се бори за място сред първите три в генерално класиране. Друга кандидатка за тройката е Михаела Миткова (Олимпия Враца) със 736 точки от четирите си класирания.
Четирите атлетки са дали заявка за участие в Хисаря.

При момчета фаворит е Кирил Петков (Пранджева – Пловдив) със 763 точки, пред Николай Димов (Тракия Пловдив) 703 и Георги Хаджийски (Тракия Пловдив) 683.
Виктор Вангелов участва в седем от състезанията от веригата и има 692 точки от четирите си най-добри старта, но получи контузия в Сливен и не е заявен за финалния кръг от клуба си „Спартак – Плевен".
Рекордьорът в индивидуално състезание Теодор Кръстев (Берое Стара Загора) постигна 224 точки в Сливен, но имаше само още два старта и ще излезе на стадиона в Хисаря със сбор от 618 точки. Кръстев отново да постави рекорд, за да атакува третото място.
Димитър Тосков (Рилски атлет Самоков) също е в позиция за атака на челната тройка с 648 точки.
Победителите в генерално класиране ще получат телефони от Mtel, а всички деца в ще вземат традиционните награди от партньорите на БФЛА, както и последния брой на списание „Атлетика" с плакати на Мирела Демирева и Ивет Лалова-Колио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай