Закриха байк сезона, 132-ма участваха в зрелищна надпревара на Витоша

Закриха байк сезона, 132-ма участваха в зрелищна надпревара на Витоша  | StandartNews.com

Този уикенд столицата беше домакин на официалното закриване на „байк" сезона. Специално по случая бяха организирани няколко интересни прояви, както и едно от най-големите и очаквани събития за годината – Home Mountain Bike Cup 2014.

Трасето по което се проведе състезанието е едно от най-техничните в България и подлага на голямо изпитание издържливостта и техниката на състезателите. Трасето е дълго 2 километра и е изпълнено е с множество камъни, корени, дървета и скоростни отсечки, информират организаторите.

В неделния ден на старта се наредиха точно 132-ма състезатели от цялата страна, сред които най-добро време успя да постигне националният ни шампион Росен Ковачев. Той успя да премине през трасето най-бързо и закова часовника на 2:32.44 минути.

В категорията на юношите първи стана Емилиян Соколов от отбора на „Гравити", който освен че победи всички в своята група успя да се класира и втори в общото класиране с време 2:36.36. На второто стъпало на стълбицата се нареди Валентин Тенев следван от Мартин Войнов.

Пълното класиране можете да намерите - ТУК!

Видеото е от едно от тренировъчните спускания на победителя в състезанието Росен Ковачев:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай