За първи път шампионат по акробатика в Благоевград

За първи път шампионат по акробатика в Благоевград | StandartNews.com

За първи път Благоевград е домакин на държавен индивидуален шампионат по акробатика. Кметът на общината Атанас Камбитов ще даде старт на надпреварата в 11:00 часа на 30 юни, четвъртък, в зала „Скаптопара". Своя талант ще покажат над 350 спортисти от 20 клуба от цялата страна. Това разкриха на пресконференция генералният секретар на БФСА Николина Христова и националният треньор Драгомир Драганов.

Специално за децата на Благоевград в първия ден на турнира от 13:00 ч. организаторите обявяват открита тренировка.

„Провеждането на този шампионат в Благоевград е продължение на политиката на общинското ръководство за развитие на спорта. Броят на децата, които спортуват в общинските бази безплатно, расте", заяви Валери Миков, шеф на „Спортни имоти". Гост на тунира е отборът на гръцкия клуб "Олимпиада Ставруполис" – Солун. В програмата на първия и втория ден ще се състезават спортисти от възрастите 11-16, 12-18 и 13-19 години - женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки. Те ще играят темпова, балансова и смесена комбинации, в които ще бъдат наградени призовите тройки.

На 2 юли ще бъде състезанието при децата – момчета и момичета във възрастите 6-8 и 9-11 години. В програмата на последния ден, 3 юли, е включено състезанието на груповата акробатика във възрастите 6-12 и 7-13 години – женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай