Второ сребро за Алберт Попов на Олимпийския фестивал

Второ сребро за Алберт Попов на Олимпийския фестивал | StandartNews.com

Лихтенщайн. Силното представяне на българските скиори на 12-ия европейски младежки олимпийски фестивал в Лихтенщайн и Австрия продължи и днес. Два дни след като спечели среброто в гигантския слалом Алберт Попов днес отново е втори, но в слалома. Пред него завърши единствено Рафаел Хаазер (Ав). Отлично се представи и Йоан Тодоров, който завърши шести. В гигантския слалом Тодоров бе осми. Третият ни представител Радослав Дурев бе 42-ри след първия манш, но не завърши във финалното спускане. Цялото състезание се проведе при много тежки атмосферни условия, силен вятър и снеговалеж, като заради тях втория манш започна с 15 минути закъснение.

17-годишният Алберт е един от най-талантливите ни млади алпийци. В кариерата си има един старт за Световната купа – първото състезание за тази зима, гигантския слалом в Зьолден(Ав). Четири пъти е участвал за Европейската купа, най-доброто му класиране е 36-ото място на гигантския слалом в Боровец миналия февруари. Алберт е с много победи в детски и юношески състезания и единственият българин с три последователни победи за Купа "Тополино", неофициалното световно първенство за деца, като по този показател е единственият ни алпиец в историята.

Носителят на два сребърни медала от Фестивала Алберт Попов и останалите български алпийци се прибират в София на 30 януари, с полет през Цюрих, който се очаква да кацне на Аерогара София Терминал 2 в 12.55 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай