Владинова с олимпийски финал

Владинова с олимпийски финал | StandartNews.com

Заслужен финал при дебюта си на олимпиада постигна единствената българска състезателка по художествена гимнастика в индивидуалната надпревара в Рио Невяна Владинова. В квалификацията на индивидуалния многобой звездата ни завърши на престижното шесто място със сбор от 70,966 т за четири съчетания. След първите два уреда (обръч и топка), Владинова бе седма с оценки от 17,666 т и 17,700 т. На бухалки и лента Невяна бе неотразима и получи по 17,800 т. Така с шести резултат тя намери място в днешния финал в който влезнаха още 9 гимнастички. С най-добър резултат от 74,383 т е световната шампионка Маргарита Мамун. За финала резултатите от квалификацията не се зачитат и всички започват от 0.

"На днешните квалификации Невяна Владинова беше една от малкото гимнастички, които успя да покаже завидна психическа издръжливост, излъчваше спокойствие и увереност и в четирите изигравания. Днес задачата и беше да овладее емоциите и да се концентрира върху изпълнението и прецизността в трудностите с тяло, както и при изпълнението на рисковете. Неви изпълни задачата по най-добрия начин. Това не попречи да бъде изящна и артистична. Най- удивителното за мен е, че тя съумя да направи всичките поставени и задачи, което показва не само отлична спортна форма, но и необходимия интелект за един спортист, който смело може да си постави най- високите цели в спорта. Неви притежава и най- важното качество за един спортист - да не се страхува да се състезава, а да изпитва истинско удоволствие да играе пред препълнени трибуни! Това е един от многото и таланти, а той е много, много важен! Да си роден състезател! Да обичаш спортната битка! Да я искаш и харесваш! Вярвам, че това ще е начало на една запомняща се спортна кариера на Неяна Владинова! Днес бях много горда с теб, Неви!", написа след квалификацията в личната си страница във Фейсбук Илияна Раева, председател на федерацията по художествена гимнастика.

Турнирът по художествена гимнастика днес започва в 16,00 ч (българско време) с квалификацията на ансамблите, където е и българският отбор. След това ще е финалът в индивидуалния многобой с Невяна Владинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай