Влад: Пулев е силен, мисли само за победа

Влад: Пулев е силен, мисли само за победа | StandartNews.com

Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко похвали последния си претендент за шампионския пояс Кубрат Пулев. "Българинът е силен и много добър съперник, който излиза на ринга само и единствено за победа! Във всички класации той се движеше на второ място. Той е добър боксьор, но аз му показах неговите недостатъци", заяви украинецът в интервю за ИТАР ТАСС.

В същото време пред Sportbox.ru промоутърът на Кобрата Кале Зауерланд внесе повече яснота около честите скандали между немската компания и "К2", представляващи Влад. Той разкри, че проблемите са главно заради един определен човек. "За мачовете Ернандес - Афолаби, Пулев - Устинов или Афолаби - Хук не сме имали никакви проблеми при организирането им. Когато се стигна до двубоя между Кличко и Пулев, всичко това се промени", заяви Кале. Попитан дали става въпрос за личния мениджър на Кличко Бернд Бьонте, Зауерланд отвърна: "Може би".

Междувременно стана ясно, че Спас Генов ще боксира срещу представителя на Узбекистан Ойбек Мамазулунов в третата Нощ на професионалния бокс в кат. до 81 кг. Тя ще се проведе на 12 декември в столичната зала "Универсиада". По традиция мачът на българина ще е последен в програмата на галавечерта от новите серии на AIBA Pro Boxing. Двамата съперници, както и останалите четирима боксьори в категорията, ще преминат публичен кантар на 11 декември от 12,00 ч в столичния мол "Парадайс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай