11:50 ч.

20.10.16

2 мин.

0

0

0

Велико Търново е с големи амбиции за развитието на леката атлетика

от Пламен Вълков |

Велико Търново е с големи амбиции за развитието на леката атлетика

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов и кметът на община Велико Търново Даниел Панов се срещнаха в старата българска столица и обсъдиха бъдещето на леката атлетика в града.


Срещата се състоя в сградата на община Велико Търново и бе по повод общото събрание на БФЛА на 20 октомври и представянето пред атлетическите клубове на обновените атлетически съоръжения на стадион „Ивайло".


Даниел Панов заяви, че освен като популярна туристическа дестинация иска да утвърди Велико Търново и като спортен център. Доказателство за това е, че атлетическата структура на стадион „Ивайло" бе подновена, след като 35 години не е имало ремонт, а шестте действащи атлетически клуба в общината са активни и приобщават много млади хора към спорта.


Градът разполага с добра инфраструктура и достатъчна леглова база да приеме големи състезания, а общината е готова да оборудва с всички липсващи атлетически уреди и съоръжения стадион „Ивайло", както и да се направи полигон за дългите хвърляния.


Добромир Карамаринов сподели, че при наличие на напълно оборудван стадион и сектори Велико Търново може да приеме състезания от национални първенства, както и балкански шампионати. Локацията на града е в центъра на България, което е допълнително предимство за домакинства на големи състезания.


След срещата Карамаринов и Панов обиколиха лично атлетическите съоръжения и дадоха пресконференция пред местните медии. В покритата атлетическа зала на стадион „Ивайло" Карамаринов връчи и плакет за заслуги за развитието на леката атлетика на Даниел Панов.


През 2016-а година на стадион „Ивайло" се проведе кръг от веригата за подраставащи атлети „Мтел атлетика за младежи", а през 2017-а година градът ще е домакин на атлетически турнир за момичета и момчета.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент