Ужилване за 250 млн. долара (ОБЗОР)

Галерия

Ужилване за 250 млн. долара (ОБЗОР) | StandartNews.com

Мейуедър се отказва, а Мани реве от съдиите

Деколтето на Бионсе впечатли повече от боксьорите

Скука, тъпотия и приспиване на милиони зрители. С тези етикети бе окачествена чаканата от 5 години "среща на века" в бокса между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао. Дългоочакваното зрелище се превърна в много шум за нищо. Интрига имаше, но само за боксьорите на ринга. Те изкараха 12 рунда в едно и също темпо. Мани нападаше, а Флойд отбиваше атаките и на свой ред контрираше. Но без нокдауни и кръв. Така до последно не се знаеше до последно кой ще спечели титлите в WBC, WBA, WBO в бокса. Да, Мейуедър и Пакиао дадоха всичко от себе си - и как няма, след като боят бе на стойност 250 млн. долара. В крайна сметка "златната кокошка" на САЩ спечели със 118-110, 116-112, 116-112 точки от тримата рефери. Но Флойд този път не бе убедителен. Усетиха го и зрителите, които започнаха да го освиркват. А в залата бе истинското съзвездие от известни личности, което засенчи двамата големи боксьори. По-коментирана тема от сблъсъка се оказа деколтето на Бионсе. Певицата и съпругът й Джей Зи се настаниха удобно близо до първия ред, а феновете наоколо не спряха да зяпат червената рокля на Бионсе, която бе с доста дръзко деколте. Джъстин Бийбър събра очите в компанията на моделката Шанина Шейк, която била новото му гадже. Рапърът "50 сент" пък изкара добри пари от мача, след като бе заложил 1,6 млн. долара за победа на Мейуедър.

Може би цял Холивуд се изсипа в "MGM" в Лас Вегас. Марк Уолбърг, Робърт Де Ниро, Клер Дейнс, Дон Чийдъл, Дензъл Уошингтън, Бен Афлек, Клинт Инстууд, Дрю Баримор, Антъни Фукуа, Джейк Гиленхоу, Майкъл Джей Фокс, Даян Крюгер, Джошоа Джексън, Майкъл Кийтън, Джон Войт и Брадли Купър бяха само част от звездите.

Ники Минаж, Стинг, Лил Уейн, Боул Уол също се бяха настанили удобно и предизвикаха много реакции от феновете в залата. Естествено подобно събитие не може да мине без личности като Доналд Тръмп и Парис Хилтън. Двамата може би бяха най-снимани от папараците.

Разбира се, имаше и много световни спортни звезди като Том Брейди, Майк Тайсън, Андре Агаси и Щефи Граф, Люис Хамилтън, Майкъл Джордан, Чарлс Баркли и др. Доста коментари имаше и за изпълнението на химна. То се падна на Джейми Фокс, който взе Оскар, след като влезе в кожата на Рей Чарлс.

Успехът на Мейуедър го остави непобеден на професионалния ринг. Той вече има 48 успеха, а последният човек, който го е бил на бокс, си остава българинът Серафим Тодоров - Сарафа на олимпиадата в Атланта през 1996 г. След срещата американецът шокира феновете си. "Не знам дали ще е в понеделник или до няколко седмици, но ще се откажа от трите пояса. Не съм алчен, време е момчетата да се бият за поясите. Други боксьори трябва да получат шанс", хвърли бомбата Флойд. Той добави, че преди да сложи край на кариерата си ще има още един мач - през септември тази година. Но отказа да назове противника си. Разбира се, феновете на Мани веднага ревнаха за реванш.

"Позволете ми да празнувам победата. Може ли? Целта в кариерата ми беше да спечеля деветцифрен хонорар за един мач. Това и направих", каза самодоволно Мейуедър, който най-вероятно ще забогатее най-малко със 180 млн. долара. Флойд обаче не иска нов мач с Мани. "Не мисля, че ще ми бъде мъчно за спорта след края на кариерата. През всичките тези години загубих любовта си към бокса", добави Мейуедър.

Пакиао мъжки го поздрави, но след това изригна. Филипинецът се оплака от съдийски тесли. "Не разбрах защо Флойд победи, наистина. Уважавам го, хората му също, но днес той не направи нищо повече от мен. Не съм убеден, че реферите са прави. Разочарован съм от случилото се, защото аз бях по-активният боксьор, пласирах доста повече удари в тялото на противника си, а и голям процент от тях бяха много чисти. Той само търсеше как да се вкопчи в мен и да си почива. Това не е поведение на шампион", скочи Пакиао.

Две журналистки пък не бяха допуснати в залата.

Рейчълс Никсълс от Си Ен Ен и Мишел Бийдъл от ESPN си изпатиха, че критикуваха Мейуедър преди двубоя заради криминалното му минало. Охраната в Лас Вагес не им е позволила да вземат акредитациите си за двубоя и те трябваше да го гледат по телевизията.

Тайсън: Това ли чакахме 5 години?

Боксовите легенди също оплюха "битката на века". "Това ли чакахме 5 години?", скочи първи Майк Тайсън на страницата си в "Туитър". Към него се присъедини и Оскар де ла Оя, който доминираше с години в категорията на Мейуедър и Пакиао. "Наречете ме старомоден, но хората не получиха това, за което си бяха дали парите. Това бе някаква борба, в която от време на време имаше действие", констатира Оскар. "Ако не можеш да хванеш някой, няма как да го удариш. Това обобщава цялата среща. Както прогнозирах - лесна победа за Флойд. Пакман така и не разгада ходовете", коментира друг голям шампион - Ленъкс Луис. Единствено Джордж Форман защити представлението в Лас Вегас. "Добър мач. Левият прав на Мейуедър спечели, но Мани направи голямо шоу. Трябва да е горд със себе си", заяви легендата.

Крах за телевизията и "черната борса"

Гаф с платените телевизии в САЩ бе на път да провали срещата. Хиляди американци изреваха, че нямат картина, а са платили куп пари, за да гледат "мача на века" - 99,9 долара за формат HD. HBO и Showtime излъчваха заедно срещата и бяха принудени дори да си поделят коментара по време на нея. Системите обаче не издържаха, след като стотици се включиха към каналите в последния момент. Наложи се двубоят да бъде отложен за малко, докато проблемите бъдат отстранени. Някои загубиха картина и в последния рунд и не разбраха кой е победител. Очакваше се, че в телевизиите ще влязат 300 000 000 долара от платеното излъчване на битката в Лас Вегас.

Жесток удар претърпяха и фирмите, които се надяваха да припечелят нещо от препродажбата на билети. Оказа се, че те увиснаха с пропуски и започнаха да ги продават на смешни цени, за да не са капо. "От 80 000 долара паднахме на 1500. Имам 60 билета още и се чудя как да се отърва от тях", оплака се "брокер" пред TMZ. "Срамно е, но трябва да си признаем, че се набутахме", допълни друг тарикат.

Искат мач на младши срещу Русев

Русев трябва да бъде следващият съперник на Флойд Мейуедър-младши. Това настояват феновете на кеча. Те изразиха мнението си в сайта на WWЕ. Повечето смятат, че Мейуедър няма шанс срещу нашето момче Русев. В миналото Флойд вече бе част от WWE. Тогава той дори се би срещу Грамадата и спечели.

В същото време Русев пренебрегна "боя на века". Българинът предпочете да гледа любимия си "ЛА Клипърс", който излъга шампиона в НБА "Сан Антонио" със 111:109 в плейофите. "Направете път за новия баскетболен шампион", написа Русев.

Двама убити и куп ранени след срещата

Двама филипинци намериха смъртта си в тъгата, която налегна страната след загубата на Мани. Те са станали жертви на случайни куршуми. Бесни от провала запалянковци открили стрелба в два града в страната. Като цяло обаче властите обявиха, че всичко е минало спокойно. За пръв път от доста време не е имало нито едно престъпление в метрото на Манила. Стрелба имаше и в Лас Вегас. Неизвестен надупчи друг мъж пред казино "Тропикана", което се намира в близост до MGM. Простреляният е настанен в болница, където е стабилизиран. Куршумът обаче взе още 60 жертви. Те бяха ранени на излизане от залата, където се игра мачът. Хората се уплашиха от гърмежа, изпаднаха в паника и се помляха в опита си да излязат бързо. Сред тях бе момче на 8 години. Инцидент имаше и във Филанделфия. Мъж на 52-години кла брат си с нож заради коментарите му около мача. Жертвата на 36 години е в добро състояние в момента, обявиха властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай