Ще сменят имената на местности и в Шуменско

Идеята е на общинският съветник от Атака Добрин Чайлев, който смята, че в околностите на Шумен има местности с имена, които са излезли от употреба и вече не са ориентир за хората

Ще  сменят  имената на местности и в Шуменско | StandartNews.com

След Стара Загора и в Шумен започват порцедура по смяната на местности с турско-арабски имена.Идеята е на общинският съветник от Атака Добрин Чайлев. Според него в околностите на Шумен има местности с имена, които са излезли от употреба и вече не са ориентир за хората. На предстоящото заседание на общинските съветници в Шумен трябва да бъде избрана временна комисия,която да осъвремени имената на местности на територията на общината.Комисията, в която ще има и експерти, щяла да работи напълно безвъзмездно. Общинският съветник от ДПС Метин Джамбазов  е гласувал против точката за промяната на имената на местности да влезе в дневния ред.  Той е поискал информация от общинската администрация колко шуменци са депозирали подобно искане пред местната администрация. 
 Местният парламент на шуменци тръгва по пътя на старозагорци, които дори спечелиха битката в съда. "Миналият месец Върховният съд потвърди решението на общинския съвет за промяна на имената на местности в Старозагорската община за законно", припомни областният лидер на ВМРО Антон Андонов.В Града на липите именно войводите и коалиционните им партньори от НФСБ бяха инициатори на преименуването.
Матей Бонев
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай