17:10 ч.

29.10.17

1 мин.

0

0

0
Ураган провали мъжкия старт на ските в Зьолден

Ураганен вятър провали първия старт на мъжете за Световната купа в Зьолден.


"Местните власти, организационния комитет и журито на състезанието се събрахме в 5,30 часа сутринта, за да преценим ситуацията. Тогава скоростта на вятъра, която бе измерена от станцията на глетчера Ратенбах измерваше скорост на вятъра 120 км/ч. Това бе съчетано с мъгла и сняг. Първоначално отложихме решението за 6,45 часа местно време. Ситуацията обаче бе непроменена. И според прогнозата скоростта на вятъра щеше да се увеличи. При тази ситуация нямаше гаранции за сигурността на състезателите. А тя е на първо място. Нямахме друг избор освен да отменим всичко", заяви главния съдия на мъжките стартове за СК към ФИС Маркус Валднер.


Според правило 18.1 на световната купа, старт, който е отменен по време на откриването не се пренасрочва. Така мъжете остават с един гигантски слалом по-малко през сезона. Следващите състезания са на 11 и 12 ноември в Леви (Финландия), където има слаломи за мъже и жени.


През 2010-а година в Зьолден имаше почти идентична ситуация. Тогава както и сега спечели при дамите Виктория Ребенсбург (Гер). Ден по-късно обаче мъжкото състезание бе прекратено след първия манш заради лошото време.


От 1993 година, когато стартът на световната купа бе даден на Зьолден, това е четвъртото провалено състезание. През 2006 година нямаше и двата старта, но тогава бе заради топлото време и липсата на сняг.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент