Уникален пояс за шампиона в София

Уникален пояс за шампиона в София | StandartNews.com

Боксьорът Спас Генов гони спечелване на олимпийска квота

Победа над Джоузеф Уард ще гони Спас Генов в петък в четвъртата галавечер на профибокса към Международната федерация. Успех над ирландеца ще му осигури място сред първите 4 в ранглистата за втория сезон. Така българинът ще продължи напред за шампионския пояс следващия цикъл и ще получи шанс за спечелване на олимпийска квота. "Ще вземе и повече пари", сподели още главният треньор на националните отбори Михаил Таков.

Шоуто в кат. 81 кг започва от 19,00 ч в столичната зала "Универсиада". Генов боксира срещу Уард в спор за третото място. Срещата им ще е трета в програмата. Веднага след тях на ринга излизат Рузбахани и Сейн Пиер, които в 8-рундов мач ще определят първия шампион в категорията. Той ще получи специално изработен пояс, който се връчва за първи път в новия формат. Шампионът няма да участва във втория цикъл, който ще започне през март, а ще чака излъчването на победител от него. В директен мач между двамата ще бъде определен и участникът в Рио. Загубилият ще има право да боксира в допълнителния квалификационен турнир за професионалисти, на който София ще е домакин.

Билетите за последната Нощ на професионалния бокс са по 10 лв. за местата по трибуните и по 50 лв. за VIP позициите около ринга. Мениджърът на АИБА Про боксинг Патрик де Каро и супервайзорът на състезанието Хелмут Ранце дадоха отлична оценка на родната федерация и персонално на нейния президент Красимир Инински за организацията на турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай