Три медала за България на Евро 2016 по щанги

Владимир Урумов

Три медала за България на Евро 2016 по щанги  | StandartNews.com

България спечели първите си три медала на продължаващото в норвежкия град Фьорде Европейско първенство по вдигане на тежести, информират от БФ щанги на официалната си страница. В кат. 62 кг Владимир Урумов грабна бронза в двубоя, като преди това стана трети в изхвърлянето и взе сребро в изтласкването, след перфектна тактическа битка на треньорския щаб начело с Иван Иванов.

Владимир започна със 125, след това не успя на 128, но с увеличена заявка покори 129 в първото движение, което му осигури бронзов медал. След това в изтласкването нещата се повториха – успех на първоначална тежест 152 кг, неуспех на 155 и супер опит на повишена заявка от 159, което ме бе достатъчно за среброто във второто движение и за бронза в двубоя с общ резултат 288 кг.

Другият наш представител – 16-годишният дебютант Стилян Гроздев - се нареди седми в двубоя със 269 кг, след като бе шести в изхвърлянето със 124 кг и девети в изтласкването със 145. Стилян покори и 149, но детинска грешка в завършека на опита даде основание на реферите да го анулират.

Шампион в категорията стана турчинът Хурсът Атак с 296 кг двубой, втори в крайното класиране със само един кг повече от Урумов се нареди руснакът Феликс Халибеков.

По-рано през деня Мая Иванова се класира 10-а в кат. 53 кг.

Днес нямаме участие при жените, но при мъжете в кат. 69 кг група А на подиума ще излязат Диан Минчев и Златко Минчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай