Тон и половина пъстърва за състезанието на „Доспат”

Тон и половина пъстърва  за състезанието на „Доспат” | StandartNews.com

Тон и половина пъстърви ще бъдат пуснати в язовир „Доспат" за риболовното състезание на 16 и 17 май, съобщиха организаторите. Турнирът е част от Националния фестивал пъстървата и е отворен за всички желаещи да участват. Като консултанти и съдии са поканени най-силните риболовци от националния отбор на България по улов на пъстърва, който стана шампион наскоро в турнира „Trout Union Cup" в Чехия.

Майсторите и любителите на улова на петнистата красавица ще могат да премерят сили в различни дисциплини: риболов на пъстърва от лодка, от брега с естествени и изкуствени примамки, както и с муха и шнур.

Дамите ще се състезават наравно с мъжете, тъй като често пъти са по-добри риболовци от тях. Отделно ще има и национален турнир за деца. Наградният фонд надхвърля 14 000 лева. Предвидени са стотици награди, а всеки участник ще получи фанелка, плюс пакет храна и вода за два дни. Победителите ще бъдат наградени с купи и медали, специален трофей е предвиден за майстора, уловил най-голямата пъстърва. Записването за участие се извършва в уеб-страницата на фестивала www.pastarvatafest.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай