Тежка катастрофа прекрати тренировката в Сочи

Тежка катастрофа прекрати тренировката в Сочи  | StandartNews.com

Тежък инцидент прекрати преждевременно третата свободна тренировка преди Гран При на Русия в Сочи. Пилотът на Торо Росо Карлос Сайнц-младши претърпя катастрофа половин час преди края на сесията.

Испанският състезател се удари с висока скорост на 13-и завой и дълго остана заклещен в болида. В крайна сметка Сайнц бе изваден от колата, а докато бе пренасян на носилката помаха с ръка, за да покаже, че е добре.

Тежка катастрофа с Карлос Сайнц-младши доведе до преждевременното прекратяване на третата свободна тренировка преди Гран При на Русия на пистата в Сочи. Това бе потвърдено и от ФИА, откъдето информираха, че Сайнц е в съзнание и говори с лекарите, които се грижат за състоянието. Не е ясно, дали испанецът ще може да продължи участието си през уикенда.

Злополучната тренировка пък бе прекратена преждевременно, а до този момент топ 10 на класирането беше: Розберг, Ботас, Хамилтън, Перес, Маса, Хюлкенберг, Бътън, Малдонадо, Алонсо и Насър.

Така пилотите няма да могат да правят повече обиколки преди квалификацията за място, която започва в 15 часа, информира още Гонг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай