Таекуондистите с 2 медала пред Путин и Кадиров

Таекуондистите с 2 медала пред Путин и Кадиров | StandartNews.com

Националите с добро представяне на Евро 2016

Националният отбор на България завоюва два медала от провеждащото се в Грозни (Чечня) Европейско първенство по таекуондо. Организаторите на турнира бяха издигнали на един огромен трансперант с дължина 12 метра на Президента на Русия Владимир Путин и ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров. Именно пред техния поглед Никол Чорбанова в категория - 49 кг. спечели сребърен медал. Българката премина през гъркиня, отказа украинка на четвъртфинала, инфарктно взе победата с 3:2 в полуфиналната среща, но загуби финала от германка. С този медал Никол става трикратна европейска медалистка, като предишните и успехи са от европейски първенства в същия формат през 2014 и 2015г.

Състезателят на СК Гладиатор Митко Джорджев спечели бронзов медал. В първият си мач Митко надигра категорично представител на Косово с 10:1. След това елиминира грък и израелец. На полуфинала Джорджев се изправи срещу представител на Русия , като една минута преди края водеше с 4:3, но за момент изгуби концентрация и руснака обърна развоя на срещата. Митко Джорджев е водач в световната ранглиста за юноши в категория до 68-килограма
Останалите състезатели се прадставиха достойно, но не успяха да спечелят медали. Калоян Бинев и Димитър Кобаков в категория -58 кг. спечелиха по една среща – Бинев надделя над грък, а Кобаков спечели служебно срещата си срещу представител на Косово. В следвация кръг и двамата ни национали загубиха от състезатели на Турция. Четвъртият ни таекуондист за деня – Мартин Гърков (-58 кг.) излезе срещу силен руснак и за съжаление не успя да се поздрави с поедата и отпадна от състезанието. Даниел Турнов (-68 кг.) и Георги Стоянов (-68 кг.) не успяха да се справят със свойте съпернци от Гърция.

Днес в надпреварата се включва и последният ни участник Йордан Колев (-80 кг.). Надеждите ни са за медал в тази категория. Националът ни е вицеевропейски шампион от миналата година и любимец на публиката. Атрактивният ни състезател ще се изправи срещу беларусин в първия кръг.

С тези си успехи федерацията по таекуондо в лицето на Слви Бинев показва, че летвата е вдигната високо. С всяко следващо състезание успехите, които са не само за федерациятя, но и за България ще нарастват. Именно това бе и една от неговите цели, които той си постави веднага след категоричния му избор за председател на федерацията по таекуондо.

В края на месец септември в Дупница ще се проведе Балканското първенство по таекуондо, в което участие ще вземат над 700 състезатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай