Световната шампионка сменя категорията

Световната шампионка сменя категорията | StandartNews.com

Световната шампионка по бокс Станимира Петрова е готова да смени категорията си, преследвайки основната цел - участие на олимпиадата в Рио през 2016 г. Нейната, 54 кг, не е в програмата на Игрите и за да сбъдне мечтата си, ще трябва или да свали 3 кг, или да качи 6.

През изминаващата година в сметката на боксьорите ни има 102 медала от международни състезания, 22 от които са от световни и европейски първенства и от младежките олимпийски игри. Пада се по медал на всеки три дни.

"Гимнастиката има своите грации, а ние нашите амазонки", сподели президентът на федерацията Красимир Инински. Той е категоричен, че пътят към успеха преминава задължително през екипната работа.

Големият ни талант в бокса Благой Найденов пък все още няма подписан договор за преминаването му на профиринга. "Разговарях с него. Смятам, че би направил огромна грешка, но аз не съм му господар. Ако реши да остане при нас, е добре дошъл, но ще работи по нашите правила. Иначе е свободен да прави каквото иска, защото аз не мога да разполагам с живота му", заяви Красимир Инински.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай