"Спортните чудеса" изненадаха ученици

"Спортните чудеса" изненадаха ученици | StandartNews.com

Илиян Киряков раздаде топки във великотърновско школо

Децата от елитното великотърновско училище ОУ "Бачо Киро" получиха 4 футболни топки, за да станат още по-добри футболисти.

"Дарът е от вестник "Стандарт", който води най-благородната и полезна кампания за популяризиране на българските спортни чудеса. Спортът е движение, а движението е здраве", каза пред малчуганите Мила Велчева, заместник-директор на школото. "Подкрепете кампанията на "Стандарт" и гласувайте в сайта bgchudesa.com", призова тя. Учениците ще ритат с "Бразука" - топката на световното първенство в Бразилия, която е подарък от генералния спонсор на кампанията Fibank.

"Искам всички деца да намерят време и желание поне за няколко часа на ден да се откажат от компютрите и да излязат на игрището да спортуват. Спортът калява не само здравето, но и духа", каза на учениците звездата от САЩ'94 Илиян Киряков. Топките са добре дошли, защото футболът е една от любимите игри на момчетата от ОУ "Бачо Киро", каза учителят по физическо Иван Иванов. Бразуките ще влязат в употреба веднага, а най-сериозният тест за тях ще бъдат предстоящите ученически футболни първенства. Киряков връчи топките на учениците заедно с учителя по физическо възпитание Иван Иванов.

Двамата пожелаха на децата да станат голмайстори и да се гордеят със спортните таланти на старата столица. От няколко седмици Илиян Киряков е треньор на женския футболен клуб към в ФК "Етър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай