Спецове срещу терора пазят Линдзи Вон

Спецове срещу терора пазят Линдзи Вон | StandartNews.com

Служители на специализирания отряд за борба с тероризма ще се грижат за сигурността на Линдзи Вон и останалите звезди в световните ски по време на трите старта за Световната купа в курорта Банско. Четирима експерти са в курортния град, те са част от охраната на населеното място, състезателите и гостите на града под Тодорка.

Почти 100 са служителите на МВР, който ще опазват обществения ред и ще борят престъпността в курорта от петък до неделя. Всички те са минали през извънреден инструктаж в четвъртък в РУП – Банско.

Силите им ще бъдат разпределени не само край пистите в ски центъра в Пирин планина, но и в самото населено място. Защото при провеждането на такива мащабни спортни събития към курорта се насочва и голяма част от криминалния контингент. В охранителните дейности ще участват общо 94 полицейски служители. От тях 60 са от ОД МВР - Благоевград, 30 са от дирекция „Жандармерия" и 4 от специализирания отряд за борба с тероризма.

Предприети са необходимите охранителни действия за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите по време на Световната купа по ски за жени в Банско, увери шефът на благоевградската полиция Васил Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай