Симеон Чамов с квота за Рио

Симеон Чамов с квота за Рио  | StandartNews.com

Българският боксьор Симеон Чамов се класира за олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. Той завърши пети в категорията си до 69 кг на квалификационния турнир в Баку и стигна до визата, информират от БФ Бокс.

Класирането на Чамов стана възможно, след като французинът Сюлейман Диоп Сисоко спечели златото в категорията след победа на финала над Имре Балаш Башкай от Унгария. Именно Сисоко спря Чамов в Баку в четвърфиналите, а по регламента на АИБА загубилият от шампиона се нарежда на пета позиция и печели квота за Рио.

Така днешният ден бе изключително успешен за българския бокс, след като по-рано Даниел Асенов спечели титлата в кат. до 52 кг в Баку, а младият Иван Атанасов триумфира като европейски шампион за юноши.

Тайсъна, както е известен Асенов, победи по точки Антонио Варгас от САЩ, а още на четвъртфиналите си бе осигурил участие в Рио.

Младият състезател на „Победа" (Бургас) Иван Атанасов пък спечели златния медал в кат. до 60 кг на европейското първенство в унгарския град Капошвар. Той победи по точки на финала Павел Чазов (Русия). Така България приключва с две отличия шампионата, след като Венсан Киркоров стигна до бронза при 50-килограмовите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай