Щабът на Кличко се обяснява: Боксът не е шах

Щабът на Кличко се обяснява: Боксът не е шах | StandartNews.com

Да отлага мачове е патент на Влад, контрира Поветкин

Щабът на Владимир Кличко влезе в обяснителен режим, след като украинецът отложи мача за световната титла с нашия Кубрат Пулев. Така вместо на 6 септември в Хамбург, двубоят вече е с нова дата - 15 ноември, отново в "02 арена".

"Сутринта в понеделник всичко бе нормално при Володя, после тренира и знаете резултата. Вова и преди е отменял двубои заради проблеми със здравето. Боксът не е шахмат, тук има постоянно високи натоварвания и всичко може да се случи", заяви генералният директор на компанията К2 Промоушънс Александър Красюк.

В същото време една от последните жертви на по-малкия брат Кличко Александър Поветкин защити Кобрата. Руснакът заяви, че изобщо не е изненадан от травмата, която уж има украинецът. Той вече е сърбал попарата на Влад през 2008 г. Тогава се стигна до договор за бой между двамата, но две седмици преди мача Кличко обяви, че е контузен. Все пак двамата излязоха един срещу друг, но цели пет години по-късно.

"Когато разбрах, че Кличко отменя мача с Пулев, се усмихнах. Това не беше неочаквано за никого. Боксьори като мен и Пулев обаче не се дават лесно. Българинът е интелигентен боксьор, който щеше да създаде сериозни проблеми на Владимир. Сега силно се надявам този мач да се състои, защото от това ще спечели боксът в световен мащаб. Вече всички искат да видят боя между Кубрат и Владимир", каза Поветкин.

ВЕСТИ

Гърция се натиска за Формула 1

призна босът Бърни Екълстоун заяви, който скоро ще проведе среща с местните власти. "Трябва обаче да се знае, че едно е голямото желание, а друго е възможността за организацията на такова състезание, което поглъща много големи ресурси", коментира обаче Екълстоун.

15-годишна сътвори сензацията

на US Open. Американката Катрин Белис отстрани поставената под №12 Доминика Цибулкова с 6:1, 4:6, 6:4 и записа името си в историята като най-младата тенисистка с победа в турнира от 18 години. През 1996 г. подобен подвиг направи Анна Курникова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай