Шампионско посрещане за алпийците в София

Шампионско посрещане за алпийците в София | StandartNews.com

София. Шампионско посрещане получиха днес на летище София алпийците ни, които участваха на 12-ия европейски младежки олимпийски фестивал в Лихтенщайн и Австрия. Сребърният медалист в гигантския слалом и слалома Алберт Попов, Йоан Тодоров и останалите получиха огромни букети цветя от БОК и БФСки.

„Силното ви представяне на този най-силен форум в Европа за вашата възраст показа, че имате потенциала да вървите уверено по трудния път към върха в алпийските ски, заяви в специален поздравителен адрес към Попов и Тодоров Цеко Минев, президент на БФСКи. - След спечелването на медали от този форум преди години Жени Раданова, Владимир Зографски и Радослав Янков покориха световните върхове в техните спортове". Ръководството на федерацията поздрави и Владимир Зографски за титлата от световните студентски игри, както и биатлонистите Владимир Илиев и Красимир Анев, за третото и четвъртото място на 20 км от европейското. На летището БФСки бе представена от Иван Каневчев, директор "Алпийски ски". Сред посрещачите бе и поп певицата Поли Генова, която е братовчедка на Йоан Тодоров, както и цялото семейство на Алберт и роднини на останалите състезатели.

"Искам да поздравя Алберт и Йоан с класирането, да им благодаря за положителните емоции, които ни доставиха и да им пожелая това да бъде първата крачка към бъдещите им успехи", заяви генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който бе ръководител на българската делегация на Фестивала.

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави лично Алберт Попов още вчера, веднага след като спечели втория сребърен в слалома. Попов заяви, че е радостен от представянето и най-вече от факта, че са прославили България.

"Нямах късмет в слалома да покажа две чисти спускания, но има време и за това. Щастлив съм от оценката за представянето ми от президента на ЕОК Патрик Хики, каза още Алберт. - Сега ми предстои световно при мъжете във Вейл, а после и шампионат на планетата за моята възраст в Норвегия. Надявам се да покажа във Вейл най-добрия си резултат. Голямата ми мечта са победи в световната купа и да спечеля на олимпиадата медал за България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай