Шампиони по канадска борба на световно у нас

Шампиони по канадска борба на световно у нас | StandartNews.com

Днес стартира Световното първенство по канадска борба в Благоевград. Кметът Атанас Камбитов и президентът на Световната федерация Асен Хаджитодоров дадоха официален старт на престижната за страната ни надпревара в 09:00 часа в зала „Скаптопара".

Първенството ще продължи до 9 октомври, когато ще бъде официалното закриване, а на 10 октомври състезателите ще отпътуват за своите страни. В следващите няколко дни над 1300 спортисти ще мерят сили и ще се борят за медали в областния център на Пиринско. Първенството ще бъде открито с кратка музикална програма, с която ще бъдат поздравени спортистите, пристигнали от над 60 държави. В Благоевград ще се състезават спортисти от водещи страни като Русия, Украйна, Казахстан, Америка, Грузия, Бразилия, Китай...

Първенството ще бъде излъчвано по над 50 български и чужди телевизии. Голяма част от българските световни шампиони също ще бъдат в Благоевград и ще защитават честта на България, както и своите многобройни световни титли. Сред тях са Георги Гайдарджиев, Валентин Господинов, Красимир Костадинов, Сашо Андреев, Стоян Големанов, Христо Делиджаков, Цветан Гашевски. Категориите, в които ще се състезават участниците са следните - юноши, младежи, ветерани, хора с увреждания, мъже и жени.

Очаква се на за Световното по канадска борба да пристигнат десетки официални лица, сред които вицепрезидентите на световната федерация - Умберто Панцети, Сайман Беричоа, Джаембек Муканбетов и Атила Чабай, както и Мирча Сильонеско, генерален секретар на световната федерация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай