Сергей Комаров е новият главен треньор на алпийците

Сергей Комаров е новият главен треньор на алпийците | StandartNews.com

Руският специалист Сергей Комаров  е новият главен треньор на българските национали по ски алпийски дисциплини. Той поема поста овакантен от загиналия при нелеп пътен инцидент през ноември 2015-а Драго Грубелник.

32-годишният Комаров е бивш национал на Русия. Като състезател е спечелил сребърни медали в спускането и супергигантския слалом от Световното първенство за младежи във Франция през 2003 г.

Участва на олимпиадата в Солт Лейк Сити 2002 г, където завършва 22-и в комбинацията, 40-и в гигантския слалом и 44-и в спускането. Класира се за олимпиадата 2006 г в Торино, но не участва поради контузия.

Двукратен шампион на Русия е в гигантския слалом и веднъж в спускането. От 2014-а до 2016-а година е главен треньор на женския тим на Русия.

Под негово ръководство Ксения Алопина достига до победата в слалома за Европейската купа в Пампорово 2016, а Елена Простева е втора и трета на гигантски слалом за ЕК в Норвегия и Швейцария.

На олимпиадата в Сочи неговата състезателка Елена Яковшина завършва 14-а в супер комбинацията. През сезон 2008/2009 е избран за треньор на годината в Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай