Сървайвър награди шампионите от старта на Kamenitza Фен Купа

Сървайвър награди шампионите от старта на Kamenitza Фен Купа | StandartNews.com

Момчетата от „Форест" (Кз) демонстрираха днес истинско футболно майсторство по време на първия Регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2015 в Стара Загора. Финалното дерби ги изправи срещу тима на кмета на Община Стара Загора „Ел Галактикос", в чиито редици се отличаваше името на бившия национал Гошо Гинчев. Въпреки непоклатимото присъствие на бившия защитник-национал, мачът протече много равностойно и двата тима не успяха да си отбележат гол през първото полувреме. В последните 5 минути „Форест" се възползваха от грешен пас на опонентите си и с бърза контраатака оформиха крайното 1:0. Така се доказаха като най-добрия отбор измежду общо 636 тима от областите Стара Загора и Сливен и станаха първият тим от Казанлък, спечелил Регионалните полуфинали в Стара Загора, откакто стартира турнирът през 2003 година. Освен титлата „Регионален шампион", момчетата от „Форест" (Казанлък) си подсигуриха и място на Националните Финали, които ще се проведат във Велико Търново, в края на август, пред зоркия поглед на легендата Трифон Иванов. Трофеят бе връчен на шампионите от бившия защитник и капитан на Берое и победител в последния "Сървайвър" Ваня Джаферович, който им пожела: „Дано Трифон Иванов ви даде Националната Фен Купа, точно както аз ви давам Регионалната!". Освен него, за да поздрави шампионите, на сцената се качи и главният организатор на Kamenitza Фен Купа Кирил Глушков – мениджър „Събития" в „Каменица" АД.

Почетните трета и четвърта позиция останаха за двата сливенски тима „Бодигард" и „Декотекс". Според традициите на Фен Купа, с индивидуални призове бяха отличени и играчът на шампионите „Форест" Иван Иванов – най-добър вратар, Костадин Костадинов от тима на подгласниците „Ел Галактикос" – най-атрактивен състезател, а титлата „отбор феърплей" отиде при Регионалните шампиони от миналата година „Дринк Тийм" (Ст.Загора), които регистрираха най-малко нарушения по време на мачовете си.

За разочарование на верните им фенове и съграждани, „Дринк Тийм" отпаднаха още в първия си мач от фазата на директните елиминации. Жребият ги изправи срещу четвъртите в класирането „Декотекс" (Сливен). Редовното време изтече при резултат 1:1 и се наложи изходът от срещата да бъде решен чрез дузпи. Момчетата от „Декотекс" не допуснаха нито една грешка и спечелиха с крайното 4:3. За утеха на „Дринк Тийм", техният централен нападател Милчо Танев се сдоби с невероятна награда от Joma. Благодарение на мощния си шут, със скорост 107 км/ч, той спечели оригинална фланелка на Берое подписана от целия екип на клуба. Старозагорецът Пламен Иванов също получи грабна приз използвайки своя шут, но вместо сила, той демонстрира невероятна прецизност и порази и трите отвора в играта на Фен Купа „Точен шут". Това му донесе свръхапетитната награда от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Последният фен на терена, на когото се усмихна късмета бе Иван Йорданов от Стара Загора, който си спечели чисто нов смартфон Telenor Smart Plus от специална томбола на телекома. Следващата спирка по пътя на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е Бургас, където на 9 и 10 май ще се играят на ст. „Kamenitza Арена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай