Принц идва в Банско за Мексиканския ски шампионат

Принц идва в Банско за Мексиканския ски шампионат  | StandartNews.com

За първи път в историята български курорт ще стане домакин на една от най-интересните купи по ски. Банско ще приеме кръг от Мексиканския ски шампионат, част от провеждащата се за първа година Купа на малките нации. Двата слалома ще се проведат в събота 4 април на писта "Юлен". До момента участие са потвърдили скиори от екзотични дестинации като Индия, Ливан и Кипър, също Молдова, Македония, Гърция, Румъния и разбира се България.

Не по-малко интересни от участниците са организаторите, сред които изпъква името на Хубертус фон Хохенлое-Ланденбург (на снимката). Чистокръвният принц е роден в Мексико сити, но е представител на Лихтенщайнската княжеска династия. Бизнесменът, професионален фотограф, музикант и актьор е един от най-големите приятели на ските. Самият той е носител на рекорд на Гинес за участието си в 15 Световни купи по ски и 4 олимпиади. Основател е на Мексиканската ски федерация, която е организатор на събитието в Банско, а кръгът ще бъде под егидата на принц Хубертус.

Съорганизатор е филмовата компания UFO FILM AND TELEVISION STUDIOS, инициатор на кампанията "Спорт срещу глобалното затопляне". Подкрепа оказват "Юлен" АД, Българската ски федерация, принц Хубертус и роденият в Австрия, но защитавал цветовете на България скиор Килиан Албрехт. За победителите са предвидени много награди, а Турските авиолинии освен че предоставят билети на състезателите ще позволят на спечелилия първо място да избере самолетен билет до дестинация по негов избор. За страхотното настроение на любителите на ските е подготвена изключително интересна музикална програма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай