Приключи седмото издание на "Научи се да караш ски"

Приключи седмото издание на "Научи се да караш ски" | StandartNews.com

Седмото поредно издание на проекта на Българска федерация ски "Научи се да караш ски" приключи днес с финално състезание в Боровец. И тази година проектът бе реализаран с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Районните инспекторати по образование и "Мтел".

Гости на финала на най-социално насочената програма на ски федерацията бяха Пепа Мицева, генерален секретар на БФСки, Христо Андреев, началник Регионален инспекторат по образования София - област, Генка Петкова, началник отдел в дирекция "Спорт за всички и регионална координация" в Министерството на младежта и спорта, Георги Кочов, спортен директор на "Бороспорт". Участие във финалното състезание взеха 60 деца от Самоков и региона. Госпожа Петкова прочете специален поздравителен адрес до всички участници във финалното състезание от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

При момичетата в Боровец първа е Изабел Крамарска, пред Ванеса Кроснева и Ивана Вълчева. Призьорките бяха наградени от Генка Петкова с атрактивни подаръци от Мтел. Георги Кочов връчи на най-добрите при момичетата ваучери от "Бороспорт". При момчетата най-добър е Мартин Яровски, пред Росен Пътников и Богдан Миладинов. Водещите състезатели при момчетата получиха награди от Мтел от представителя на водещия мобилен оператор в България Албена Атанасова. В генералното класиране от всички участвали първа е Изабел Крамарска, пред Мартин Яровски и Росен Пътников.

Тримата получават като награда участие в ски ваканцията в Банско от 31 март до 4 април. Заедно с тях ще са най-добрите 18 деца от цяла България участвали в седмото издание на проекта "Научи се да караш ски". В седмото издание участие взеха 3350 деца на възраст от 6 до 12 г. С тях преминалите през "Научи се да караш ски" вече са 17 350. Тази година в програмата за първи път бяха включени и 100 деца от Плевен, които се обучаваха в ски зона Беклемето. Останалите домакини на "Научи се да караш ски" бяха Банско, Пампорово, Боровец, Витоша и Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай