Президентът Плевнелиев се срещна с българските спортисти в Баку

ГАЛЕРИЯ

Президентът Плевнелиев се срещна с българските спортисти в Баку | StandartNews.com

Президентът на Република България Росен Плевнелиев се срещна с част от българските спортисти, участници на първите Европейски игри в Баку. По време на официалното си посещение в Азербайджан държавният глава посети волейболния финал при мъжете и подкрепи българския отбор във финала с Германия. На трибуните бе и Петър Стоянов, президент на страната 1997-2002 г., който също бурно подкрепяше момчетата на Николай Желязков, сред присъстващите бяха посланикът на България в Азербайджан Мая Христова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Всички те поздравиха лично след мача националните волейболисти за спечелването на сребърните медали и бурно ги аплодираха по време на официалното награждаване и връчването на отличията на почетната стълбичка. Двамата държавни глави се срещнаха и с българските златни медалистки в Баку2015 Стефани и Габриела Стоеви, с носителката на бронзов медал Петя Неделчева и с останалите спортисти от българската делегация, дошли да подкрепят волейболистите в последния им мач от турнира в зала „Кристъл Хол".

„Искам да ви благодаря от сърце и да ви пожелая да бъдете все така на върха във вашия спорт. Вие сте пример за много млади хора. Щастливи сме, че спечелихте злато за България на Европейските игри в Баку. Благодаря на всички, които направиха горди нашите сънародници с изявите си на този нов и изключително успешен формат в спорта. Бъдете все така непримирими, последователни и носете с чест българския екип. Желая ви здраве и много нови успехи," заяви президентът Плевнелиев в разговора си със двете златни медалистки Стефани и Габриела Стоеви.

От своя страна двете шампионки благодариха за поздравленията и държавната подкрепа, като изразиха надежда, че успехът им в Баку ще направи техния спорт още по-популярен и интересен за младите в България.

Сестрите Стоеви бяха поздравени и останалите официални лица, последваха много снимки за спомен и селфита с току-що спечелилите сребърни медали български волейболисти.

По-късно тази вечер президентът Росен Плевнелиев ще бъде сред официалните гости на тържественото закриване на първите Европейски игри Баку 2015.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай