Премиерът се срещна с шефа на световната художествена гимнастика

Премиерът се срещна с шефа на световната художествена гимнастика | StandartNews.com

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе. Фокус на разговора беше поставен върху усилията на правителството за подпомагане на българския спорт, съобщават от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов подчерта, че за България са много важни и трите световни първенства, които се провеждат в момента - по художествена гимнастика, волейбол и гребане, защото рекламират страната ни и дават добър пример за бъдещите поколения.

Той изтъкна голямата подкрепа, която срещат всички български спортове от страна на правителството и допълни, че държавата ни е вложила много средства в последните години в изграждането на спортна инфраструктура – 350 милиона лева. "В София нямаше зала. Другата седмица трябва да стане готов "Зимния дворец", който ремонтирахме. Построихме "Арена Армеец", обновихме зала "Фестивална"", коментира Борисов. Министър-председателят посочи като добри примери за усилията на правителството в български спорт многофункционалните спортни зали в Русе, Пловдив, Ботевград, Сливница, Шумен и други.

Президентът на международната федерация Моринари Ватанабе подчерта, че е добър приятел на България и на художествената ни гимнастика, която е на световно ниво. По думите му, с подкрепата от страна на правителството българските гимнастички ще постигнат още големи успехи. "Щом премиерът оказва такава подкрепа на българските гимнастички, ние също сме длъжни да ги подкрепим", заяви Ватанабе.

На срещата участваха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, генералният секретар на Международната федерация по гимнастика Андре Гейнсбюлер, Илиана Раева – президент на Българска федерация по художествена гимнастика и президент на Организационния комитет на Световното първенство, вицепрезидентът на Българска федерация по художествена гимнастика и посланик на Световното първенство Мария Михайлова, генералният секретар на Федерацията Росина Атанасова и талисманът на Световното първенство Радина Филипова.

Илияна Раева посочи, че правителството и лично премиерът Борисов винаги са помагали на българската художествена гимнастика. "Г-н Борисов беше човекът, който през 2010 г. ни помогна да намерим спонсор за първата световна купа", подчерта тя и допълни, че за организацията и провеждането на Световното първенство по художествена гимнастика в София правителството е осигурило 85% от необходимите средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай